Ethno Houses Plitvice Lakes: Održivi Turizam i Punionice u Srcu Prirode

10.10.2024

Priroda, održivi turizam i punionice: Kako je Ethno Houses Plitvice Lakes hotel unaprijedio ponudu kontinentalnog turizma

U srcu netaknute prirode Like, gdje se Plitvička jezera prostiru poput bisera u zelenom moru šuma, nalazi se Ethno Houses Plitvice Lakes hotel . Ovaj čarobni kutak Hrvatske postao je sinonim za mir i ljepotu, ali i za inovativnost u očuvanju okoliša. Priča o njihovom uspjehu ne govori samo o povećanju broja posjetitelja, već o tome kako je održivost postala ključni faktor privlačenja gostiju u moderno doba.

Kontinentalni turizam u ekspanziji

Plitvice su oduvijek bile jedna od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj, ali rastući interes za održivi turizam potaknuo je razvoj novih ideja i pristupa u turističkoj industriji. Umjesto tradicionalnog masovnog turizma, naglasak se stavlja na očuvanje prirodnih ljepota i stvaranje iskustava koja su u skladu s prirodom.

Ethno Houses Plitvice Lakes, poznat po autentičnom rustikalnom šarmu i ekološki osviještenom pristupu, odlučio je napraviti korak dalje u svojoj ponudi. U suradnji s GreenWayom, tvrtkom specijaliziranom za održiva rješenja u području e-mobilnosti, na svojoj lokaciji instalirali su punionicu za električna vozila. Ovo nije samo korak prema modernizaciji, već i jasna poruka da je budućnost turizma usko povezana s očuvanjem prirode.

Kao vodeći B2B pružatelj rješenja u sektoru e-mobilnosti, GreenWay je do danas opremio više od 3000 parking mjesta punionicama za električna vozila diljem Europe. Njihova mreža obuhvaća više od 250 gradova, a njihove usluge koristi preko 100.000 korisnika, što ih čini jednim od najpouzdanijih partnera za tvrtke koje žele implementirati ekološki održiva rješenja. GreenWay-ov pristup omogućuje brzu i pouzdanu infrastrukturu koja ne samo da zadovoljava trenutne potrebe tržišta, već je i u potpunosti prilagođena budućem rastu potražnje za e-mobilnošću.

 

GreenWay: Sveobuhvatna podrška od instalacije do upravljanja punionicama

Kada se klijent odluči za suradnju s GreenWayom, prvi korak je informativni razgovor, tijekom kojeg se saznaju sve potrebe i želje klijenta. Prema potrebi, razgovor i prikupljanje potrebnih informacija mogu biti telefonski ili na lokaciji klijenta. Na temelju toga GreenWay predlaže idejno rješenje te dostavlja ponudu. Ovakav personalizirani pristup osigurava da svaki klijent dobije rješenje koje najbolje odgovara njegovim specifičnim potrebama.

Osim usluge projektnog menadžmenta, izvođenja svih potrebnih radova te samih punionica, GreenWay nudi kompletnu uslugu održavanja i upravljanja punionicom, što uključuje korisničku podršku 24/7, udaljenu dijagnostiku, detaljne mjesečne izvještaje o korištenju punionice, monetizaciju usluge, pa čak i povezivanje punionice na „roaming hub” u slučaju javne dostupnosti usluge punjenja. Na ovaj način, vlasnici punionica ne moraju brinuti o tehničkim aspektima, već se mogu fokusirati na svoje poslovanje i promociju nove dodatne vrijednosti svoje lokacije, što se jasno vidi na primjeru Ethno Houses Plitvice Lakes. Prema prvim podacima o korištenju punionice u zadnja tri mjeseca, povrat investicije trebao bi se ostvariti za manje od dvije godine i to bez ikakvih subvencija, što dodatno potvrđuje uspješnost i održivost ovog projekta.

Punionica kao magnet za gostoljubivost

Odmah nakon instalacije, punionica je privukla veliku pažnju. Gosti koji voze električna vozila sada imaju dodatni razlog za posjet Ethno Houses Plitvice Lakes. U prva dva mjeseca od postavljanja punionice, isporučeno je preko 1,300 kWh električne energije te je omogućeno preko 10.000 zelenih kilometara, odnosno smanje emisija CO2 u iznosu od 2 tona, što nisu samo brojevi, već i simbol uspješnosti ovog projekta.

Rast broja gostiju bio je značajan. Posebno su privučeni posjetitelji iz urbanih sredina koji sve više cijene održivost i žele izbjeći turističke gužve na obali. Njihov dolazak nije samo povećao popunjenost smještaja, već je i omogućio dodatni prihod od punjenja električnih vozila, što je postalo značajan dodatan faktor u poslovanju.

Održivi turizam: Povezivanje ekologije i ekonomije

Uspjeh ovog projekta pokazuje kako ekologija i ekonomija mogu ići ruku pod ruku. Ethno Houses Plitvice Lakes postao je pionir u promoviranju kontinentalnog turizma koji ne samo da nudi smještaj, već i sudjeluje u očuvanju okoliša. Gosti su prepoznali vrijednost ovog pristupa i odabrali destinaciju koja im omogućuje uživanje u prirodi uz minimalan utjecaj na okoliš.

GreenWay i Ethno Houses Plitvice Lakes pokazuju kako sinergija između ekologije i tehnologije može rezultirati uspješnim poslovnim modelom. Njihova priča nije samo primjer kako privući nove goste, već i kako postati predvodnik održivog razvoja u turističkoj industriji.

Ovo je samo početak jedne šire priče o promjenama u turističkom sektoru Hrvatske. Kako se sve više putnika okreće održivosti, destinacije koje nude inovativna rješenja poput Ethno Houses Plitvice Lakes zasigurno će prednjačiti u privlačenju gostiju. Njihov uspjeh je dokaz da turizam, ekologija i tehnologija mogu zajedno graditi bolju budućnost, kako za goste, tako i za prirodu koja nas okružuje. Realizacijom ovakvih projekata GreenWay Hrvatska doprinosi integraciji ponude lokalnih pružatelja usluga u razgranatu mrežu punionica i unaprjeđuje ponudu kontinentalnog turizma.

Ako i vi želite unaprijediti svoju ponudu kroz održiva rješenja te postati prepoznatljivi po inovativnom pristupu očuvanju okoliša, slobodno nas kontaktirajte. Naša vrata su uvijek otvorena za razgovor o mogućnostima suradnje i implementaciji sustava punionica za električna vozila. Javite nam se putem e-maila na [email protected], ili direktno našoj voditeljici prodaje, Heleni Mažuran, na [email protected].

Zajedno možemo stvoriti održiva rješenja koja ne samo da doprinose očuvanju prirode, već i unapređuju vaše poslovanje.

x